Bøger / faglitteratur

Liv med mening : pointer fra Jeremias' bog


Beskrivelse


Med udgangspunkt i udvalgte passager fra Jeremias' bog tegnes et portræt af profeten. Forfatteren sætter samtidig Jeremias' budskaber ind i en nutidig kontekst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2011

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 25. feb. 2011

En gennemgang af udvalgte passager fra Jeremias' bog, sat i en nutidig synsvinkel, for bibelinteresserede og folk, der gerne vil inspireres til at leve et meningsfuldt liv i pagt med Gud.

Jeremias var en af de store profeter. Han levede angiveligt i år 600 f. kr. Jeremias ønskede egentlig ikke at være profet, og påtog sig ikke sin skæbne uden beklagelser. Eugene H. Peterson, der var præst i en presbyteriansk menighed i USA, genfortæller dele af Jeremias' bog fra Det gamle testamente og fortolker og anskueliggør hvorledes Jeremias' liv og budskaber er relevante for os den dag i dag. Med eksempler angribes vore dages overfladiske livsførelse med vægt på ydre værdier, der kun har begrænset varig værdi. Gennemgangen af Jeremias' bog er en fortale for en mere dyb og langsigtet måde at leve sit liv på, i pagt med Guds intentioner og med det formål at give sjælefred og mening for moderne mennesker. Med en ægte inderlighed, og med mange referencer og eksempler, viser forfatteren en måde, hvorved man kan skabe sig et liv med en større åndelig dimension.

Jeg kender ikke øvrige bøger, der med udgangspunkt i tekster fra det gamle testamente, forsøger at give et moderne bud på, hvordan man kan leve sit liv med mere mening og i Guds ånd. På dansk findes der af samme forfatter, bogen Lev i opstandelsen : at leve Kristus ud i hverdagen.

For læsere af opbyggelig litteratur sat i en moderne kontekst.