Bøger / faglitteratur / opskrifter

Liv ret. Lyt


Beskrivelse


Via korte interviews ("Lyt"), fotografier ("Kig") og opskrifter på livretter ("Smag") præsenteres 25 flytningebørn i Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2016

af

af

Camilla Sejerøe

d. 13. dec. 2016

Flygtningebørn fortæller om deres liv ved hjælp af tekst, billeder - og mad. Deres livretter præsenteres med billede, historien og opskrift. Her er til alle sanser, og både yngre og ældre læsere kan få en oplevelse.

Materiale består af tre individuelle hæfter pakket i en papkasse med sølvtryk. Et hæfte med farvefotos ("Se"), et med fortællinger ("Lyt"), og et med opskrifter ("Smag"). Tanken er at præsentere flygtningebørn med andet og mere end kun en fortælling om, hvad de er flygtet fra. Børnene kommer selv til orde. Hæfterne financieres i et samarbejde mellem Ungdommens Røde Kors, Sportsgoodfonden og Ophavsretsfonden under dansk journalistforbund. Bogens redaktion består af fotojournalist Steven Achiam og Brendan Killeen.

Det er både rørende og dybt interessant at høre børn og unge fortælle om deres hjemland, og deres livretter - maden gør fortællingen nærværende.

Der findes en del bøger om børns livretter, men det er almindeligvis kogebøger uden det journalistiske præg. Et eksempel er Børnenes livretterMan har brug for både hjælp og held. Der findes også materialer, hvor unge fortæller om deres liv som uledsagede flygtninge i Danmark, fx Man har brug for både hjælp og heldDer findes en del bøger om børns livretter, men det er almindeligvis kogebøger uden det journalistiske præg. Et eksempel er Børnenes livretter. Der findes også materialer, hvor unge fortæller om deres liv som uledsagede flygtninge i Danmark, fx .