Bøger / skønlitteratur / roman

Liv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Science fiction. En gal videnskabsmand skaber bioteknologisk en ny livsform, samtidig med en gyserforfatter møder uhyrer i sin fødeby. Er der en sammenhæng som måske slår hul på den fælles virkelighed?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. mar. 2019

Spændende og tankevridende science fiction, hvor det lykkes en selverkendt gal videnskabsmand at skabe en ny livsform. Guf for sf-fans og for dem som kender forfatterskabet, der altid har mod på de allerstørste spørgsmål i menneskenes liv.

Den 25. december 2020 skaber bioteknologen Vincent Franklin en ny livsform. Han reflekterer: "Der er tale om en helt ny art, og jeg har derfor ingen anelse om, hvorvidt den vil udvikle sig i pro eller eukaryotisk retning. En tænkende bakterie eller et udødeligt menneske?". Handlingen følger livsformens udvikling i forskellige skikkelser. En sideløbende historie er gyserforfatteren Sterling Pond, som vender tilbage til byen han er født i for at møde de lokale uhyrer, der lurer overalt. Er der en sammenhæng og en udvikling på vej som slår hul i den fælles virkelighed? Handlingen brydes af leksikale afsnit om fx oldtidens Ægypten, og der er citater fra filosoffer, kulturskikkelser og forfattere, som fx oldgræske Platon, filmmanden Orson Welles og poeten Lord Byron. Forfatteren fortæller på http://enwforlag.dk/kommende-bog, at bogen er anden del af en trilogi, hvor den første er Møde.

Fremragende og tankevækkende anderledes science fiction, hvor de som kender forfatterskabet føler sig hjemme, når Neutzsky-Wulff sprudler løs med citater og med sin viden om og meninger om imponerende meget.

Neutzsky-Wulff er unik i genren. Om bioteknologi findes fx også 2022 af Klaus Kjøller.