Bøger / skønlitteratur / roman

Livet, det forbandede : en roman


Beskrivelse


Selvbiografisk roman om nogle hårde år som altmuligmand i USA og hjemme i Danmark igen som journalist på et ugeblad, der bruger alle metoder for at følge de kendte og de kongelige i deres færden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 5. maj 2014

Den meget omtalte roman om bl.a. de journalistiske arbejdsmetoder på ugebladet "Se og Hør" vil interessere mange lånere her og nu og så længe, den har daglige udløbere i pressen. Er de litterære kvaliteter til at overse, er nyhedsinteressen til gengæld høj.

Ken B. Rasmussen er tidligere journalist på "Se og Hør," og her i sin selvbiografiske debutroman skriver han om sin tid i USA og på det kulørte ugeblad. Som 20-årig rejser han til USA og ender med at blive hængende i 17 år. Den står på skiftende jobs, kvinder, vold og stoffer, og da han vender tilbage til Danmark, er det med en ambition om at få en uddannelse som journalist, et fast job og et normalt liv. Uddannelsen får han næsten, og ansættelsen på "Se og Hør" sikrer ham i nogle år mange forsider, fryns og en god hyre. Bladet anvender skandaløse metoder for at få fat i gode historier, bl.a. en tys-tys-kilde, som tjekker de kendte og kongeliges færden via transaktionerne på deres kreditkort. Havde det ikke været for historierne fra "Se og Hør," ville Livet, det forbandede næppe have vakt den store opmærksomhed, da den hverken sprogligt eller kompositorisk er noget særligt.

Kan sammenlignes med andre bøger med høj kendiseffekt og relativ kort levetid. Fx Trine Villemans 1015 København K, 2007, Thomas Rathsacks Jæger, 2009, og den anonyme Den hemmelige socialdemokrat, 2014.

Meget aktuel og debatskabende roman om de tvivlsomme journalistiske arbejdsmetoder på "Se og Hør." Stor læserinteresse her og nu på alle biblioteker.


Jyllands-posten

d. 30. apr. 2014

af

af

David Jacobsen Turner

d. 30. apr. 2014


Politiken

d. 30. apr. 2014

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 30. apr. 2014


Berlingske tidende

d. 29. apr. 2014

af

af

Søren Kassebeer

d. 29. apr. 2014