Bøger / faglitteratur / vejledninger

Lommebog om icebreakers


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I stikordsform gives teknikker til icebreakers til indledninger af kurser og undervisning i virksomheder indenfor emnerne assertion, coaching og mentoring, kommunikation, kundeservice, personaleledelse og team.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2009

af

af

Jytte Bræmer

d. 16. okt. 2009

En lille kvikhjælp til undervisere, der ønsker tips til små øvelser, der kan fungere som ice-breakers som optakt til undervisningen.

I forlagets lille lommebogsserie i pocketformat, udkommer her en bog med små øvelser, såkaldte icebreakers, der er velegnede til at bryde isen som optakt til et undervisningsforløb. Øvelserne er kategoriserede, så de er målrettet undervisningens emner. De emner den lægger op til, er assertion, coaching, kommunikation, kundeservice, personaleledelse, teambuilding og træning af undervisere. De enkelte øvelser er ens opbygget. Først målet med øvelsen, dernæst den læring, den bibringer kursisterne, nødvendige materialer, nødvendig baggrundsviden hos underviseren og selve processen i øvelsen. Det er den bedste i den pågældende forlagsserie, da lige præcis dette emne godt kan bære den korte form. Formatet er ikke særligt velegnet til biblioteksbrug, men da sådanne øvelser godt kan være svære at finde samlet andetssteds, berettiger den alligevel til et køb på bibliotekerne. Den er som de andre i serien illustreret med vittighedslignende tegninger. Egner sig nok mest som en lille gavebog til den trænede underviser, der efterspørger ny inspiration.

Svært at finde en lignende samling. Dog findes samme type af øvelser i Carlsbæk: Legiaden 1-2-3, 2002.

En lille lommebog, der indeholder små øvelser, der er velegnet til anvendelse i starten af en undervisningslektion til at skærpe kursisternes opmærksomhed.