Bøger / faglitteratur

Lydighed eller lovsang : om islam og kristendom


Beskrivelse


Indføring i centrale religiøse og teologiske aspekter ved islam med en vurdering af ligheder og forskelle mellem islam og kristendom.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2013

af

af

Grethe Lorentzen

d. 19. mar. 2013

Omfattende, redelig og fagligt grundig bog om islams trosmæssige indhold og dens relation til kristendommen. Bogen er skrevet for præster, teologistuderende og andre interesserede.

KC, professor ved Menighedsfakultetet i Århus, indfører i denne bog læseren i centrale religiøse og teologiske aspekter ved islam, samt vurderer ligheder og forskelle mellem islam og kristendom. Bogen indleder med en grundig introduktion til islams historie. Den største del af bogen omhandler islams kilder, grupperinger, trosbegrebet, frelserforståelse, menneskesyn, tilværelsesforståelse, etik og moral med afsluttende sammenligning mellem islam og kristendom for hvert kapitel. Kapitlet med 3 konkrete problemstillinger sammenligner islam og kristendom mht. menneskerettigheder og demokrati, kønnenes forhold til hinanden og forståelsen af krig. Mange forhold ved kristendommen forudsættes bekendt, og denne bog er således først og fremmest en grundbog i islam for kristne, formidlet af en evangelisk kristen professor med kritisk sympati for muslimsk tro. KC udøver god kildekritik, forklarer begreber og henviser til primær og sekundær litteratur.

I Bibelen & koranen : ligheder og forskelle, 2010, sammenligner Engel de tre religioner: jødedom, kristendom og islam. Denne bog kan bruges til bred orientering, til opgaver fra gymnasieniveau samt til opslag.

Grundig og fagligt troværdig grundbog om islam og forholdet til kristendommen i lyset af kristne værdier, tro og etik.


Kristeligt dagblad

d. 2. nov. 2013

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 2. nov. 2013


Religion

2013, nr. 3

af

af

Dorte Thelander Motzfeldt

2013, nr. 3