Bøger / skønlitteratur / roman

Lys på!


Beskrivelse


Camilla kører uden lys. Hun får en bøde af en venlig betjent. Han bliver pågående og udnytter Camilla, så hendes lillebror kommer i en alvorlig klemme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2008

af

af

Vibeke Axelsen

d. 15. dec. 2008

Bogen henvender sig til unge fra 15 år, der er interesserede i socialrealistiske tekster. Da den er let at læse, kan den dels også være for voksne, der har svært ved at læse tekstmættede bøger og dels for personer, hvor dansk er et nyt sprog for dem at lære.

Bogen er udgivet i serien Læseværkstedet. Forfatteren har tidligere (også i denne serie) udgivet bøger, der er lette at læse og forstå, og hvor emnerne henvender sig til unge og voksne. I Lys på lader forfatteren Camilla - en ung, fornuftig og tænksom pige under uddannelse - være fortæller. Hun bliver en aften standset af en politibetjent, der giver hende en bøde for at køre uden lys. Han bliver ved med at kontakte hende under dække af at være blevet forelsket i hende, og det viser sig, at han udnytter hende til at have et alibi for en forbrydelse, som han begår. Men inden opklaringen får Camillas lillebror, som er ude i noget narko og hvad deraf kan følge, skylden. Fortællingen hænger godt sammen, og uden løftede pegefingre får læseren en realistisk historie om, hvor let man kan komme for langt ud, selvom man synes, at man tænker sig om.

Serien omfatter efterhånden mange bøger. Denne præsenterer sig i layout, omfang og genre genkendeligt i forhold til serien.

Det er en absolut læseværdig bog for målgruppen. Ja, andre unge kunne såmænd også have glæde af at læse den og måske blive lidt klogere på de oplevelser af de sværere gennemskuelige, som livet desværre også byder på.