Bøger / faglitteratur

Lyt! : om samspil i organisationer


Beskrivelse


Om at bruge et musisk mindset at skabe bedre samspil i organisationer. Med cases fra dansk erhvervsliv, som har brugt det musiske mindset i organisationsudvikling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 31. okt. 2017

Musikuddannet forfatter argumenterer i sin interessante og nyskabende bog om organisationsudvikling for at bruge det hun kalder et musisk mindset og dermed skabe bedre samspil i organisationen. En bog til ledere og andre medarbejdere som søger nytænkende inspiration til organisationsudvikling.

Bogen er i tre dele. Overskrifterne er "Partitur - målet er musik", "Proces - diriger og ager" og "Performance - publikums oplevelse". Bogen har cases fra den praktiske brug af det musiske mindset i organisationsudvikling. Introen fortæller om forfatterens udviklingsprojekt hos A. P. Møller - Mærsk. En afdeling havde dårlig trivsel og der var manglende tillid til ledelsen. Her brugte forfatteren ovennævnte musiske mindset. Hun skriver bl.a.: "Jeg brugte derfor måden et orkester er struktureret på til at skabe en klangbund og fælles referenceramme for medarbejdere og ledere, hvor alle indgik på lige fod." Om det musiske mindset skriver forfatteren bl.a.: "Indenfor musikken er der behov for struktur, disciplin og dedikation. Det er nødvendigt at kunne mestre nogle fundamentale færdigheder såvel som at kunne improvisere". Merethe Klint er cand.mag. i musikvidenskab og har bl.a. løst opgaver for Rigspolitiet og Forsvaret.

Sympatisk og velskrevet bog om at bruge et musisk mindset for at møde tidens krav til såvel resultater på bundlinjen som til kreativ tænkning.

En anden nytænkende bog om organisationer er fx Frugttræ-strategien.