Bøger / faglitteratur

Mårhunden - og andre invasive arter


Beskrivelse


Om mårhunden, dens levevis, invasionshistorie og hvordan man bekæmper den og andre såkaldte invasive arter - arter der er bragt til Danmark og ikke er forenelige med dansk natur og økosystemer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2018

af

af

Søren Møller

d. 3. dec. 2018

Mårhunden beskrives med levevis, invasionshistorie og bekæmpelse. For jægere og naturinteresserede.

Mårhunden lever naturligt i Rusland, men fra udsættelser og fra udslip fra pelsdyrfarme har den bredt sig i Europa og i Danmark siden 1980. Her er den uønsket, da den kan udkonkurrere og udrydde oprindelige bestande af andre dyr, og desuden kan den sprede nye sygdomme. Dyret er nu udbredt i hele Jylland og truffet enkelt gange på Fyn. Her beskrives dyrets udseende, forvekslingsmuligheder, udbredelse, adfærd, og den bekæmpelse, som er sat i gang af Naturstyrelsen og Dansk Jægerforbund. Som tillæg beskrives 4 andre invasive arter i Danmark: Vaskebjørn, bisamrotte, sumpbæver, mink og muntjakhort. Disse arter er truffet mere spredt i Danmark, især i Sønderjylland, men de er værd at holde øje med, og bekæmpe, da de ligesom mårhunden kan ødelægge meget i den oprindelige danske natur. Illustreret med mange farvefotos, landkort og diagrammer.

Bogen er nem at læse og med mange udmærkede illustrationer.

Mårhunden har de seneste år været meget beskrevet i danske jagttidsskrifter, men ikke meget i bogform. I Dansk pattedyratlas findes dog 2 sider om dyret, som kan dække den mindre behov.


Jæger

Årg. 28, nr. 2 (2019)

af

af

Max Steinar

Årg. 28, nr. 2 (2019)