Bøger / faglitteratur

Mad for Livet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om kostens betydning for helbredet. Udgangspunktet er, at større bevidsthed om kosten vil føre til en sundere livsstil. Gennemgang af proteiner og aminosyrer, fedtstoffer og kulhydrater samt vitaminer og mineraler.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Bogen er for de mange kostinteresserede, der søger viden om kost i sygdomsforebyggende og -bekæmpende øjemed. Bogens detaljeringsgrad fordrer en motiveret læser. Dem findes der også en del af, når det gælder dette emne.

Forfatteren, der har en kostfaglig uddannelse, kendes fra Det er ikke lige fedt, 2002. Med denne bog går hun bredere ud rent kostmæssigt, idet hun ser på det samlede kostbillede. Efter et indledende kapitel om kostens betydning for helbredet gælder det proteiner og aminosyrer i kapitel 2, hvorefter hun går videre med fedtstofferne og kulhydraterne og slutter med vitaminer og mineraler. I et appendix gennemgås en energiomsætningscyklus kaldet Krebs' cyklus. Bogen er ret faglig, men forklaringerne er gode og pædagogiske. Hertil en del skemaer og flotte, detaljerede illustrationer.

Der findes en del litteratur om kost som medicin. Denne bog skal fremhæves, fordi den ikke vil have læseren til at følge en bestemt plan, men vil bidrage med større viden, hvorefter læseren selv må tage sine forholdsregler.

Helt igennem læseværdig og informativ bog om kostens betydning for helbredet. Bogen er skrevet ud fra den antagelse, at større bevidsthed om kosten, vil føre til ændret/sundere livsstil. Den bygger på forskningsbaseret viden og forfægter ikke noget ekstremt kostprincip, men opfordrer til at være opmærksom på den enkeltes individuelle konstitution. Den vil appellere til de mange lånere, som interesserer sig for kvalitetskost og sundhedsfremme.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 5 (2008)

af

af

Preben Ulrich Pedersen

Årg. 108, nr. 5 (2008)