Bøger / faglitteratur til børn

Mad og mælk i gaderne : børn efter 1. og 2. Verdenskrig


Beskrivelse


Vi følger wienerbørnene efter 1. og 2. verdenskrig med udgangspunkt i 10-årige Maria og 11-årige Peters oplevelser og får viden om, hvorfor de østrigske børn rejste til Danmark og hvordan de oplevede opholdet hos plejefamilierne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 19. aug. 2014

Denne fagbog er til børn i 3.-5. klasse (9-11 år), som skal arbejde med emnet børn i gamle dage - her wienerbørn efter 1. og 2. verdenskrig. Den kan også bruges til interesselæsning i fritiden fra ca. 9 år eller i læsebånd på skolen. Bogen er en del af serien Børn i historien.

Forfatteren, som har skrevet Wienerbørn : barndom i krigens skygge (12/24), har omsat sin viden til denne titel - beregnet til 3.-5. klasse. Der er to gode historier om to wienerbørn, der henholdsvis under første og anden verdenskrig sendes til Danmark. Begge historier rører ved på den ene side de savn, børnene er igennem, men også ved den hjælp, det rent faktisk var for børnene. Historierne er sobert fortalt og giver et fint indtryk af bolig, mad og sundhedssituationen under og efter de to verdenskrige. Sprogligt er teksten let tilgængelig, sat i tre spalter og krydret med gode supplerende tegninger er Eva Wulff og s/h fotos. Forrest er der indholdsfortegnelse og bagest stikordsregister. Desuden er der henvisning til gratis lærervejledning og opgaver på www.boernihistorien.gyldendal.dk.

Der ikke anden faglitteratur for målgruppen om wienerbørn, skønlitterært er der Wienerbørn af Neumann (83/19).

Oplagt anskaffelse til undervisning - fx gruppesæt - til skolens PLC og fritidslån i børnebiblioteket.