Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Magien ved shetlandsk kniplingsstrik


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Trin-for-trin instruktioner og diagrammer for nybegyndere fra det første omslag til komplekse mønstre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 19. jan. 2016

Lær teknikkerne til at strikke smukke, florlette sjaler, strømper og handsker. Bogen egner sig til strikkere med nogen erfaring.

Bogen indledes med en forklaring på, hvordan den er opbygget, og forfatteren fortæller om, hvordan hendes passion for strikning, og især den luftige shetlandske kniplingsstrik, er opstået. Den specielle tekniks historie ridses op, inden de grundlæggende teknikker forklares. Der fokuseres på, hvilket udstyr, der skal anvendes og hvilke fordele og ulemper de forskellige garntyper har, samt hvilke garntyper der egner sig til forskellige projekttyper. Der er vejledning i at læse et diagram, og hvordan du selv kan udforme diagrammer til egne designs. Der er gode råd til ind- og udtagninger, fine kanter og sømme, samt anvisninger på, hvordan projekterne bedst vaskes og opspændes for bedst resultat. Der er et langt afsnit udelukkende om strikning af forskellige mønstre, inden bogen sluttes af med konkrete projekter som sjaler, strømper og handsker.

Bogen er virkelig fin og delikat i sit udseende, og indholdet er yderst grundigt, især beskrivelsen af de mange forskellige mønstre er omfangsrig.

Der findes intet nyere på dansk om kniplingsstrik, kun denne ældre bog KniplingsstrikRowan lace. Rundt omkring på de danske biblioteker findes dog et par fine engelsk sprogede bøger om emnet, fx Rowan laceDer findes intet nyere på dansk om kniplingsstrik, kun denne ældre bog Kniplingsstrik. Rundt omkring på de danske biblioteker findes dog et par fine engelsk sprogede bøger om emnet, fx .Informationer og udgaver