Til videregående interesserede i kildehistorie og heraldik.
Enevælden blev i Danmark indført via en statsomvæltning 1660. Med enevælden gik Danmark-Norge fra valgkongedømme til arvekongedømme. Hermed var rigsrådets magt endegyldigt brudt, og kongen styrede nu rigerne alene ved hjælp af loyale embedsmænd. Men i modsætning til det øvrige Europa, hvor enevælden også praktiseredes, fik kongen i Danmark-Norge papir på sin nye magt i Enevoldsarveregeringsakten fra 1661 og 1662, som blev underskrevet og beseglet af repræsentanter for alle rigets stænder. Kontrakten blev udformet i form af flere dokumenter enslydende for Danmark og Norge i 3 udgaver for henholdsvis adelen, gejstligheden og borgere/bønder plus et for Færøerne og Island - i alt 8. Disse kildedokumenter er bevaret og gengivet i faksimile med de 2297 underskrifter. Hertil kommer over 2000 tilhørende ikke hidtil offentliggjorte personlige laksegl fra underskriverne, som fylder langt størstedelen af bogen med grundige heraldiske beskrivelser mht. motiver, symboler, monogrammer m.v. samt biografiske oplysninger i det omfang, de har kunnet fremfindes. Værket indledes med den historiske ramme og de statsretlige aspekter bag dokumentet.
Mange danmarkshistoriske værker med afsnit om enevælden, men ingen med en så omfattende historisk ramme og heraldisk behandling.
Et omfattende kildehistorisk værk om dokumenterne fra enevældens indførelse, hvor den helt primære vægt ligger på heraldikken i lakseglene hos underskriverne fra rigets stænder.