Bøger / skønlitteratur / roman

Maigret i Liberty Bar : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Den parisiske politikommisær Maigret må en tur til den franske Riviera, da to mistænkelige kvinder fanges med 3 kufferter fyldte med værdipapirer, og da politiet undersøger huset, finder de liget af en mand i haven.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Dan Heinsen

d. 19. dec. 2018

Denne roman har handlingen henlagt til Antibes og for dem, der holder af Sydfrankrig, er dette simpelthen en lækkerbisken. Simenon skildrer de sydfranske miljøer og landskaber, så man selv føler at være til stede. I oversættelsen, som jeg i øvrigt mangler forudsætning for at vurdere, var der en ting, der irriterede, man bestiller da ikke en »Anisaperitif«, men en Pernod eller Pastis. Men ellers virkede bogen veloplagt og på mig som en af Simenons bedste - både m. h. t. menneskebeskrivelse og den kriminelle intrige. Bogens handling er centreret om mordet på en australsk uldhandler, som er umyndiggjort af sin familie p. gr. a. et udsvævende liv ved rivieraen. Anbefales stærkt.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 10. okt. 2013

Georges Simenon skrev sine 75 romaner om Maigret fra 1930 og frem til 1972. Serien bærer stort præg af den tid, som den er skrevet i, og vil derfor primært henvende sig til læsere af de ældre krimier.

Forlaget har siden 2011 udgivet 3 dobbeltromaner med Maigret, men nu genudgiver de nogle af romanerne enkeltvis. I Maigret i Liberty Bar tager politikommisæren til den franske Riviera for at opklare mordet på William Brown, der findes begravet i sin egen have. Maigret og Flodskipperen (også tidligere udgivet som Maigret og Sluse no. 1) tager udgangspunkt i fundet af den nedstukne livløse flodskipper, der pludselig åbner øjnene og går sin vej. I Maigret og den døde pige leder Maigret efter den forsvundne frøken Cécile, og sagen tager en alvorlig drejning, da han finder hende på politistationen - kvalt.

Bøgerne har tidligere været udgivet, og disse nye udgaver har kun ganske få sproglige tilretninger. Serien om Maigret er i samme genre som Agathe Christies bøger om Hercule Poirot og Miss Marple samt A. Conan Doyles bøger om Sherlock Holmes.

Der er stadig lånere til disse klassikere, som er blevet let moderniseret, og både kendere af Maigret og nye læsere vil kunne finde fornøjelse i disse genudgivelser.