Bøger / skønlitteratur / tegneserier

Maigret og det ukendte offer


Beskrivelse


Tegneserie. Paris år 1948. En ukendt mand ringer til kommissær Maigret for at få beskyttelse, fordi han føler sig forfulgt. Senere findes manden myrdet, og Maigret går i gang med den vanskelige opklaring.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birger Hoff (skole)

d. 18. dec. 2018

At det først er sket nu, er egentlig den største overraskelse ved denne nye udgivelse: Maigret i tegneserieregi. Det er nogle forholdsvis ubeskrevne navne, der tager fat i et af franskkriminallitteraturs største klenodier og desværre med en ærefrygt og respekt, der gør, at der ikke flyttes meget på billedet af den piberygende kriminalkommissær fra Quai des Orfevres. Der er skamarbejdet fint med persontegningen. Maigret ligger tæt på Simenons beskrevne person og bipersonerne fungerer udmærket som individuelle typer. Ligeledes rammer miljøtegningen fint det parisiskegadebillede. Når albummet trods alt ikke virker særlig vellykket, skyldes det, at Simenons rolige fremadskridende fortællestil ikke så direkte lader sig overføre til et andet medie. Historienkommer i dette tilfælde til at virke langtrukken og lidt kedelig, selv om det er en forholdsvis barsk historie, man har valgt at lægge ud med. Et lig på Concorde-Pladsen viser sig at være nøglentil optrævling af en bande med mangemord på samvittigheden. Albummet kan læses af de ældste elever, men spørgsmålet er, om de ikke får mere ud af at læse originalen.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Steffen Kronborg

d. 18. dec. 2018

En ukendt mand ringer til Maigret, fordi han føler sig truet på livet. De aftaler at mødes på en nærliggende cafe, men manden dukker aldrig op. Dette gentager sig et par gange - og næste natfinder man den ukendte mands lig på Concorde-Pladsen. Hvem er manden? Hvem har slået ham ihjel? Og hvorfor? Maigret går i gang med opklaringen, langsomt, metodisk og med stor psykologisk indsigt -naturligvis godt hjulpet af sin uundværlige pibe, et pænt antal genstande samt, ikke mindst, den elskelige fru Maigret. Simenons fortællinger bygger i udstrakt grad på stemning og atmosfære, og forat gøre tidsbilledet så overbevisende som muligt har de to ophavsmænd til tegneserien allieret sig med en specialist til den lokalhistoriske dokumentation. Beskrivelsen af Paris anno 1948 virker daogså særdeles troværdig, ligesom selve Maigret-figuren, som bevidst er støbt over den klassiske Maigret-fortolker, Jean Gabins statur. Simenons solide intrige gengives loyalt i en rolig,semi-realistisk streg, meden harmonisk farvelægning og med anvendelse af en helt fast sideopbygning, som svarer udmærket til den udramatiske fortælleform. Den komplicerede intrige kræver en deltekst - men unge fra ca. 12 år og voksne vil uden tvivl blive fanget af atmosfæren og hænge på, til mysteriet er opklaret.


Berlingske tidende

d. 10. aug. 1994

af

af

Jakob Stegelmann

d. 10. aug. 1994


Jyllands-posten

d. 5. juli 1994

af

af

Morten Hesseldahl

d. 5. juli 1994


Det fri aktuelt

d. 3. maj 1994

af

af

Tom Ekeroth

d. 3. maj 1994