Bøger / faglitteratur / rejseførere

Makedonien - Europas første stormagt : en rejsefører til Filip II's og Alexander den Stores Nordgrækenland


Beskrivelse


En blanding af en samlet makedonsk historie og arkæologisk rejsefører med fokus på områdets storhedstid i 300-tallet f.Kr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2018

af

af

Per Månson

d. 26. okt. 2018

For interesserede i den klassiske oldtid er her en grundig gennemgang af det græske Makedoniens historie med hovedvægt på Filip II og hans søn Alexander den Store.

Begge forfattere er klassiske arkæologer og virker desuden som rejseledere i Makedonien. Bogen er en blanding af en samlet makedonisk historie og en arkæologisk rejsefører. Der indledes med geografi og historie, hvorefter der dykkes ned i en række temaer som hæren, kunst og økonomi. Herefter følger en grundig gennemgang af de arkæologisk interessante steder fordelt geografisk. Her er blandt andet en minutiøs gennemgang af det imponerende museum bygget over Filip IIs meget velbevarede grav. Bogen er gennemillustreret og afsluttes med kongerække, ordliste og omfattende bibliografi.

Det er på en gang et meget sobert videnskabeligt værk og en relativ lettilgængelig guide, der virkelig kommer i dybden med de historisk interessante steder.

Om MakedonienAlexander den Stores historie findes kun den langt mindre , mens der er en del titler om Alexander den Store, nyest Alexander den StoreOm Makedoniens historie findes kun den langt mindre Makedonien, mens der er en del titler om , nyest .