Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Maliina Nuummiuaraq
Maliina fra Nuuk (flere sprog)


Beskrivelse


Maliina på 2 år bor på Radiofjeldet i Nuuk sammen med sin mor og morforældre, vi følger hendes fødselsdag, et besøg hos oldeforældrene, en tur med morfar og mormor til hytten i Utoqqarmiut eqqaa, hvor de fanger sæl og fisker ørred. Far bor på kollegium og uddanner sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2011

af

af

Lars Aagaard

d. 6. jan. 2011

En bog til børn og voksne, som nok har sine største muligheder i Grønland, hvor den kan bruges derhjemme sammen med småbørn, i institution og skole. Som bogværk er den rettet mod børnene, men med en relativt lang tekst i forhold til de yngste benyttere.

I femten kapitler på først grønlandsk, sidst dansk, beskrives i tekster og billeder livet for Maliina på to år, hendes mor og morforældre, hendes far og hendes oldeforældre i nutidens Nuuk. Maliina bor på Radiofjeldet sammen med sin mor og morforældre, vi følger hendes fødselsdag, hendes besøg hos oldeforældrene, hendes tur med morfar og mormor til hytten i Utoqqarmiut eqqaa, hvor de fanger sæl og fisker ørred. Far bor på kollegium og uddanner sig. Det er en velfungerende familie, hvor den lille glæder sig til at komme i skole og lever en tryg tilværelse, ganske som forfatterens intentioner har været - han er præst og 80 år gammel. Sproget er enkelt og teksten let tilgængelig, billederne er med spritpen og farver og er set bedre fra Grønland. De fylder en side pr. kapitel.

Bolatta Silis-Høeghs Aima fra uge 48 i 2010 har samme emne, men er langt mere kunstnerisk tænkt og udført.

En billedbog uden den store finish, bedst egnet som brugslitteratur i Grønland.