Bøger / faglitteratur / biografier

Mama Heidi


Beskrivelse


Heidi Baker (f. 1959) kaldes Afrikas Moder Teresa, fordi hun, sammen med sin mand Rolland Baker, har taget sig af tusindvis af forladte og misbrugte børn i Mozambique. Der berettes om hendes arbejde med de udsatte børn, men også om hende selv som missionær og moderne mor til to børn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2014

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 1. okt. 2014

Der er stof om kristen humanitær indsats i Afrika. Men her er også stof om hverdagen i nutidens Mozambique.

Danske Henri Nissen møder Heidi Baker i bushen i Mozambique, hvor hun missionerer og udfører humanitært arbejde blandt landets fattige beboere. Vi får et indblik i, hvordan hendes hverdag former sig blandt landets indfødte. Vi hører om barndommen i Californien, hvor hun vaktes til pinsemissionen. Fra at have været ordblind oplevede hun nu at forstå og læse. På college mødte hun senere Rolland Baker, som hun giftede sig med. De var enige om kaldet til at missionere og udføre hjælpearbejde blandt fattige. Vi hører om deres vej som hjælpearbejdere gennem en række lande med sejre og nederlag, frem til de står sig ned i Pemba, hvor de nu arbejder og ved siden af også har etableret Harvest School, en skole for kommende missionærer, som tiltrækker unge fra hele verden. Tonen i bogen er optimistisk og præget af beundring for det arbejde, ægteparret udfører. Farverige fotos illustrerer bogen.

For nylig udkom den amerikanske Katie Davies' bog Kys fra Katie, der omhandler kristen humanitær indsats i Uganda. Her er to forskellige kristne indfaldsvinkler, der begge er baseret på et stærkt personligt engagement. Det er nærliggende også at drage Gretelise Holms erindringer i Kærligheden, kampen og kloden, 2014, ind i sammenligningen, skønt de ikke er baseret på et kristent livssyn.

Skønt beundrende er bogen ikke missionerede, men fremlægger facts, som Nissen opfatter dem.


Kristeligt dagblad

d. 14. jan. 2015

af

af

Steen Skovsgaard

d. 14. jan. 2015