Bøger / faglitteratur / biografier

Mammutmanden : tre ekspeditioner og et bryllup


Beskrivelse


På baggrund af bl.a. breve, dagbøger og telegrammer fortælles dramadokumentarisk om Jeanette-, Vega- og Dijmphna-ekspeditionen i Polarhavet og om ægteparret Anna og August Thornams rejse til Østsibirien og deres ophold der.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2008

af

af

Finn Windfeldt Hansen

d. 5. maj 2008

For læsere med interesse for Arktis' udforskning i kraft af små dampskibes uforfærdede besejling af Nordøstpassagen o.a. polare farvande i slutningen af 1800-tallet! Et livtag var det, vovemod påkrævet og strabadser givne hvorfor bogen måske mest appellerer til raske drenge og mænd i alle aldre! Indbydende omslag, undertitlen holder vand, og bogen formidler i øvrigt sig selv!.

Dramadokumentarisk bog om tre sene 1800-tals ekspeditioner i polarhavet samt om nygifte Anna & August Thornams rejse til og ophold i Sibirien, hvor August arbejdede som telegrafist. Senere skulle hans veje krydse flere ekspeditionsdeltageres. Ud fra et stort kildemateriale panoreres henover handelsruter, issejlads, store og små ekspeditionsdramaer og ikke mindst et hårdført persongalleri, hvis skæbner fastholder opmærksomheden i en detailrig og nervepirrende "cliffhanger" af en bog. Fint illustreret med datidens tegninger, portrætter m.v., altsammen bidrager til et præg af autenticitet.

Litteraturen om polare ekspeditioner er omfangsrig fx Achton Friis' Danmark Ekspeditionen til Grønlands nordøstkyst 1906-08, 2006. Chr. Bendix Thostrups bog om samme emne udkom tidligere i år. Se fx også Ole Sohns De drog mod øst, 2003, om dansk udvandring til Sibirien 1864-1919.

En medrivende bog om nogle af datidens polarekspeditioner, om livet på "kanten", tillige med fængslende tidsbilleder fra nu fjerne og forsvundne in- og eksteriører. En bog om udlængsel, eventyrlyst og dermed forbundne farer!.


litteratursiden.dk

d. 9. juni 2008

af

af

Beth Høst

d. 9. juni 2008

Spændende drengebog for voksne, her er vovelyst, her er eksotiske egne, her er strabadser og spænding. Det handler om Sibirien og om ekspeditioner til Nordpolen i 1800-tallet. Denne bog er et glimrend...


Weekendavisen

d. 1. aug. 2008

af

af

Liselotte Wiemer

d. 1. aug. 2008


Kristeligt dagblad

d. 26. juli 2008

af

af

Carsten Bach Nielsen

d. 26. juli 2008