Bøger / faglitteratur

Man må prøve at leve


Beskrivelse


Den franske katolske filosof og lærer som i 2006 skrev en islamkritisk artikel i Le Figaro, beskriver i dagbogsform de følgende 3 måneders begivenheder med dødstrusler, politibeskyttelse og tiltagende isolation.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2009

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 23. apr. 2009

For samfundsinteresserede i personlige tilgange til menneskerettigheder og islams indflydelse i nutidens samfund.

Forfatteren er fransk katolsk lærer. Opmærksomme avislæsere vil måske huske ham omtalt for en artikel i den franske avis Le Figaro i 2006 om islam, Muhammed og Koranen. De efterfølgende trusler gjorde, at han måtte gå under jorden med politibeskyttelse døgnet rundt. Han mistede sit job og kontakten til sit netværk. Bogen indeholder indledningsvis artiklen og herefter hans dagbog fra den første periode fra 17. september til 6. december 2006. Den beskriver hans sindstilstand fra chok og desperation og afmagt til indignation og refleksion over, hvad der er sket. Han ser en konspiration mellem kolleger, medier, offentlige fremtrædende personer, naboer, menneskerettighedsorganisationer m.m. Kun støtte fra få enkeltpersoner og daværende udenrigsminister Sarkozy. Bogen er letforståelig.

Bogen supplerer den efterhånden omfattende litteratur om islam som den vestlige verdens største trussel.

Bogen er et partsindlæg, som giver et indblik i en persons fortolkning af reaktionerne på et debatindlæg i en avis og som ser disse som et bevis for vestens eftergivenhed over for islams farlighed.


Jyllands-posten

d. 4. maj 2009

af

af

Niels Lillelund

d. 4. maj 2009


Kristeligt dagblad

d. 13. juni 2009

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 13. juni 2009