Bøger / skønlitteratur / roman

Manden fra Albanien : en roman om et forræderi. Bind 2


Beskrivelse


I Stockholm styrter en albansk flygtning ned fra en terrasse. Det fører to journalister på sporet af en 25 år gammel spionhistorie.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 4. sep. 2012

Montelius skriver til det brede krimipublikum, der allerede er sporet ind på solide skandinaviske krimier.

I 1990 findes en ukendt albansk flygtning død for foden af en klippe i en svensk by. Først registreres den dræbte som en betydningsløs flygtning, men da det viser sig, at han er en tidligere svensk statsborger og kommunist, som alle troede var sprunget af som spion for en menneskealder siden, melder spørgsmålet sig straks: mord, selvmord eller ulykke. En lidt udbrændt mandlig journalist, Tobias Meijtens og hans kvindelige kollega, Natalie Petrini, begynder at grave i sagen, som viser sig at være mere omfattende end som så, og snart må de se deres job, og måske liv i fare. Montelius er ikke den store fornyer af genren, man hans baggrund som embedsmand med poster på Balkan i bagagen giver bogen en kolorit, som løfter bogen over andre, og han skriver godt, men personer og plot har vanskeligt ved at hæve sig over det allerede kendte, og der skal flere boller på suppen, førend læserne vil stå i kø efter evt. efterfølgere.

Montelius debuterer med denne bog, der på mange måder kan sammenlignes med Davidsens Balkan-romaner, som har samme interesse i at forklare situationen under den kolde krig, men som alligevel er anderledes og mere mainstream.

Udmærket svensk debutkrimi, som fortæller en historie om spionage og forræderi og savn.


litteratursiden.dk

d. 11. apr. 2013

af

af

Britta Helbek

d. 11. apr. 2013

Fængslende debut om politiske intriger, løgne, svigt og forræderi hos Sveriges topposter. I slutningen af september 1990, Stokholm, falder en mand ned fra Ersta-Terrassen og dør. Det er lige efter ko...


Politiken

d. 29. sep. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 29. sep. 2012