Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Marcus og den farlige ridderfærd


Beskrivelse


Fantasy. De to 12-årige drenge, Marcus og Bjørn bliver lokket til det mystiske land "Den Sorte Verden" af et lille væsen kaldet Pyteliten, som tror at Marcus er en vis Ridder af Den Blå Hund. Marcus bliver nu indblandet i en fejde mellem Vindtrolden og Henrik Håndhugger, "Den Sorte Verdens" hersker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 29. nov. 2011

Bogen henvender sig til drenge fra 10-12 år.

Det er den danske forfatters debut. Bogens hovedpersoner er de to 12-årige drenge, Marcus og Bjørn. På en ferie i Sverige møder Markus en person ved navn Vindtrolden, der tror, at Marcus er Ridder af Den Blå Hund. Hjemme i Danmark møder Marcus det lille væsen Pyteliten, der er håndlanger for Henrik Håndhugger, der er fyrste i Den Sorte verden. Pyteliten skal lokke Marcus og dennes ven, Bjørn med tilbage til Den Sorte verden. Turen foregår gennem luften på Marcus' skateboard. Marcus og Bjørn bliver nu brikker i et magtspil mellem Henrik Håndhugger og Vindtrolden. Det er en underlig og sært gammeldags fortælling. Selve plottet virker anstrengt og kunstigt på mig. Personerne fænger ikke og virker skabelonagtige. Sproget er tungt og klichéfyldt. Bogen er skrevet i en meget omstændelig og redundant stil med unødvendige detaljer. Syntaksen er ret ofte mangelfuld, sammensatte substantiver er ofte adskilte, kommateringen er mangelfuld, og der er andre sproglige misforståelser eller stavefejl. Forsiden synes jeg er god, og den fortjener en bedre historie.

For samme aldersgruppe kan jeg anbefale Maud Mangolds serie Glasperlerejsen, 2001 og Mahogniøjet, 2002. De omhandler også to drenges rejse til en anden verden, men er bedre.

Bogen kan ikke anbefales på grund af dens sproglige mangler og lidet interessante plot. Der er selvfølgelig passager, der er tilfredsstillende, men hovedindtrykket er sproglig ubehjælpsomhed.