Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Marie kysser en frø


Beskrivelse


I klassen forbereder de et skuespil til skolefesten. Men hvem skal være prinsessen, der skal kysse prinsen? Marie er den heldige, og hun glæder sig - indtil de andre begynder at drille med, at hun skal være kæreste med prins Leo.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2009

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 25. feb. 2009

Bogen, der er oversat fra tysk, hører til serien Læseuglen, niveau 2. Til læsetræning for børn fra 8 år/ 2. klasse.

I Maries klasse forbereder de et skuespil til skolefesten. Men hvem skal være prinsessen, der skal kysse prinsen? Læreren trækker lod blandt børnene. Drengene synes, det er pinligt at skulle kysse. Marie er den heldige, og hun glæder sig - indtil de andre begynder at drille med, at hun skal være kæreste med prins Leo. Et skænderi udvikler sig, og læreren foreslår, at de kysser ud i luften. Da forestillingen skal opføres, er prinsen modig, og han kysser prinsesse Marie - rigtigt. Serien har et kontrollerende læsesyn, der ikke er nødvendigt for at fremme børnenes læselyst. To steder er indsat læsetest og quiz, hvor læseren kan skrive i bogen. Bagerst er et opslag til læserens egne hemmelige kyssehistorier. Bogen har illustrationer på alle opslag, der understøtter teksten. Den er sat med stor typografi, men der er ikke anvendt orddeling. Bogen drejer sig om at turde være sig selv og stå ved egne meninger.

Bogen ligner seriens andre bøger i layout fx Davids nye fodboldstøvler og Veninder på rideskolen.

Bogen har nogle farvestrålende illustrationer, der vil fange målgruppen, men historien er lidt tynd, og den vil nok hurtigt være glemt. Udelukkende til læsetræning.