Bøger / faglitteratur / opskrifter

Marrakech : smag, steder og stemning


Beskrivelse


Introduktion til den røde by Marrakech for potentielle turister i byen. Med beskrivelse af 15 seværdigheder, inklusiv de spisesteder, der befinder sig i kvartererne omkring dem. Med opskrifter på marokkanske retter man kan spise i Marakesh eller selv lave i eget køkken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2017

af

af

Jytte Bræmer

d. 2. nov. 2017

Særdeles indbydende introduktion til den røde by Marrakech for potentielle turister i byen.

Forfatteren, der er journalist og uddannet i hhv. arabisk og interkulturel kommunikation, har rejst til Marrakech mange gange og har et indgående kendskab til byens historie og kultur. Bogen er opbygget i 15 kapitler, der hver beskriver et område af byen eller en kulturel seværdighed. I forlængelse af det introduceres en navngiven cafe eller restaurant i det specifikke område, dens særpræg og karakteristika. Der øses også gavmildt af spisekortet, så der altid følger en madopskrift. Rigt illustreret med farvefotos. Afsluttes med faktaafsnit samt bykort med stederne indplaceret.

En dejlig fornyelse af de traditionelle guidebøger. Meget inspirerende og appetitvækkende med meget flotte farvefotos af høj kvalitet. En god blanding af det, den moderne turist interesserer sig for: historiske steder, kulturel særegenhed og gode madoplevelser. Med de mange opskrifter blandet ind i teksten, bliver det også en kogebog med inspiration til det marrokanske køkken. Det er et stort flot format, så det er ikke en bog til at medbringe på turen, men til den dejlige planlægningsfase.

I forvejen findes Pocket MarrakeshTuren går til MarokkoPilgrimsture i Europa og Turen går til Marokko om destinationen. Form- og udstyrsmæssigt kan den sammenlignes med den nyligt udkomne Pilgrimsture i Europa - en flot appetitvækker til sofaen inden rejsenI forvejen findes Pocket Marrakesh og om destinationen. Form- og udstyrsmæssigt kan den sammenlignes med den nyligt udkomne Pilgrimsture i Europa - en flot appetitvækker til sofaen inden rejsenI forvejen findes Pocket Marrakesh og Turen går til Marokko om destinationen. Form- og udstyrsmæssigt kan den sammenlignes med den nyligt udkomne - en flot appetitvækker til sofaen inden rejsen.