Biografi om Karen Blixens moster Mary Bess Westenholz, der spillede en altafgørende rolle for niecens gennembrud som forfatter, samtidig med at hun modigt kæmpede for kvinders rettigheder og var medgrundlægger af den danske unitariske menighed. For læsere af biografier om stærke kvindelige personligheder.
I 1909 tog Mary Bess Westenholz som den første kvinde nogensinde i Danmark ordet i Folketinget. Hun havde ordet i sin magt og veg ikke tilbage for at sige sin mening. Bogen tegner et portræt af en stærk og fascinerende personlighed, der kæmpede for kvinders rettigheder og den unitariske menigheds sag. Hun tilhørte en familie af stærke personligheder, heriblandt hendes niece Karen Blixen, og bogen giver derfor også et indblik i rammerne for Karen Blixens forfatterskab og hele familien Dinesens liv. Bogen er forsynet med noteapparat og litteraturliste. Marianne Wirenfeldt Asmussen er mag.art. i kunsthistorie og grundlagde i 1990 Karen Blixen Museet på Rungstedlund, hvor hun var direktør fra 1991 til 2009.
Interessant bog om en stærk og fascinerende personlighed og familie. Der er dog en del gentagelser, da bogen er struktureret i tematiske kapitler og ikke kronologisk.
Der er ikke tidligere udkommet en biografi om Mary Bess Westenholz. Slægter omkring ØregaardTommy og Tanne indeholder et afsnit om hende. Derudover kan Tom Buk-Swientys Tommy og Tanne anbefales. Asmussen henviser til Buk-Swientys forfatterskab flere steder igennem bogenDer er ikke tidligere udkommet en biografi om Mary Bess Westenholz. Slægter omkring Øregaard indeholder et afsnit om hende. Derudover kan Tom Buk-Swientys anbefales. Asmussen henviser til Buk-Swientys forfatterskab flere steder igennem bogen.