Til læsere af skæbnefortællinger og bøger om flygtninges møde med Danmark, og til filosofi- og religionsinteresserede.
Kristian Massey Møller arbejder som lærer og præst, og har udgivet en række bøger. Alle har det tilfælles, at de behandler kulturel identitet og diskuterer moralske/etiske dilemmaer. Romanen handler om det syriske ægtepar Zainia og Efrahim, der, på flugt med deres to børn, ender i Danmark. Mødet med den danske kultur og mentalitet er hård og selvom familien får asyl og falder til, er det svært at klare savnet af deres hjemland og minderne om det de har oplevet undervejs. Bogen fortæller skiftevis Zainias og Efrahims historie, i en slags dagbogsform blandet med ustrukturerede erindringsglimt. Sproget er nøgternt beskrivende, med mange filosofiske betragtninger og overvejelser, uden at være moraliserende. Personskildringen er troværdig men forsiden, der ikke umiddelbart siger noget om historien kræver formidling.
Den lægger sig fortælle- og emnemæssigt tæt op ad forfatterens Den syriske garage. Dina Yafasova beskriver også sit liv som flygtning og mødet med Danmark i Dagbog fra Sandholm.
En stilfærdig, velskrevet bog, der med sine filosofiske betragtninger vil tiltale dem, der vægter moralske dilemmaer højere end drama. Bogens rammefortælling er ægteparrets møde med Danmark; sproget, kulturen og det fremmede, der forandrer dem og truer med at skille dem ad. Kan bruges på linje med forfatterens øvrige bøger, anbefales til store biblioteker.