Bøger / skønlitteratur til børn

Matildas katte


Beskrivelse


Billedbog. Matilda har en tiger og en løve. Det er besværligt at have de store dyr, så Matilda er lettet, da hun vågner op og opdager, at dyrene er almindelige katte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2008

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 24. juli 2008

Billedbog fra ca. 4 år. Kan evt. bruges som udgangspunkt til en snak om fantasi og virkelighed.

Denne nye billedbog i tværformat af Jan Lööf handler om pigen Matilda og hendes katte. Kattene er tilsyneladende hhv. en løve og en tiger i fuld størrelse, så det kan ikke undre, at Matilda vækker opsigt (og skaber frygt), når hun er ude at gå tur med sine dyr. Vi følger Matildas og kattenes gøremål i løbet af en dag sluttende med at Matilda går i seng på sit værelse, hvor også de to store snorkende kattedyr insisterer på at sove. Da Matilda vågner næste morgen, har hendes to katte til hendes store lettelse normal størrelse. Så det hele var måske bare en drøm? Denne lille velskrevne og velfortalte historie om fantasi og drømme er illustreret i Jan Lööfs karakteristiske tegneserie-stil med lidt stillestående "fastfrosne" personer (som for manges vedkommende forekommer bekendte fra andre Lööf-billedbøger) i en god og varieret farvelægning. De to "katte" er livagtigt tegnet og optræder i en række sjove og groteske situationer.

Der findes mange billedbøger om drømme og fantasier, hvor børn vågner op og opdager, at det hele var en drøm. Denne udmærker sig ved på en god og humoristisk måde at tage situationen med de to "katte" for pålydende, så læseren uvægerlig bagefter må overveje, hvad der er virkeligheden.

Alt i alt en hyggelig, sjov og humoristisk lille historie, hvor fantasien om, at de to katte er en tiger og en løve, bliver taget for pålydende på en måde, som giver læseren lejlighed til at fundere og fantasere over, hvordan det ville være at have to tamme rovdyr.