Bøger / faglitteratur / fortolkninger

Med nye øjne : et moderat syn på islam ud fra religiøse kilder


Beskrivelse


Forfatterne formidler moderat-islamiske tolkninger af forskellige skriftsteder i Koranen - på baggrund af tekster, kilder og fatwaer (religiøse svar) fra bredt respekterede lærde i de store muslimske lande. Bogen er rettet mod unge som et alternativ til mere ekstremistiske tolkninger af islam.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 12. nov. 2019

Her får du et modsvar til de fortolkninger af islam, der bruges til at forføre unge muslimer til ekstremisme. Bogen henvender sig til alle med interesse for islam og de mange forskelligrettede muslimske grupper i det danske samfund.

Deniz Serinci har tidligere udgivet bl.a. Terrorens kalifatMod til at tvivle og Ahmed Akkari bl.a. selvbiografien Mod til at tvivle. Her er de gået sammen for at give, måske især pårørende, forældre og professionelt tilknyttede, en forståelse og nogle værktøjer, til brug for at hjælpe unge, der er fascineret af den mere dogmatisk ekstreme side af islam. Det kan være unge der mener, at angreb på vantro er i tråd med koranen og profetens ønske, er imod demokratiet, mener at kvinder er underlegne eller udtrykker sympati for Islamisk Stat. Forfatterne fortolker relevante skriftssteder ud fra lingvistiske, historiske og sociologiske kontekster og giver mere moderate fortolkninger af de kilder, som der trækkes på i den religiøse propagandaDeniz Serinci har tidligere udgivet bl.a. Terrorens kalifat og Ahmed Akkari bl.a. selvbiografien . Her er de gået sammen for at give, måske især pårørende, forældre og professionelt tilknyttede, en forståelse og nogle værktøjer, til brug for at hjælpe unge, der er fascineret af den mere dogmatisk ekstreme side af islam. Det kan være unge der mener, at angreb på vantro er i tråd med koranen og profetens ønske, er imod demokratiet, mener at kvinder er underlegne eller udtrykker sympati for Islamisk Stat. Forfatterne fortolker relevante skriftssteder ud fra lingvistiske, historiske og sociologiske kontekster og giver mere moderate fortolkninger af de kilder, som der trækkes på i den religiøse propaganda.

Der findes ikke en tilsvarende bog om emnet på dansk, derfor er det en vigtig bog. Også som udenforstående er det en fascinerende bog, der er med til at give et mere helstøbt billede af islam og en forståelse for nogle mekanismer, der gør skyggesider af religionen forførende. Også en oplagt bog til undervisningsbrug.

Bogen trækker bl.a. på MuhammedHvad er islam?Hvad enhver bør vide om islamIslam i krise, Hvad er islam?, Hvad enhver bør vide om islam og Islam i kriseBogen trækker bl.a. på Muhammed, , Hvad enhver bør vide om islam og Islam i kriseBogen trækker bl.a. på Muhammed, Hvad er islam?, og Islam i kriseBogen trækker bl.a. på Muhammed, Hvad er islam?, Hvad enhver bør vide om islam og .


Kristeligt dagblad

d. 6. dec. 2019

af

af

Steen Skovsgaard

d. 6. dec. 2019