Bøger / skønlitteratur / roman

Med ryggen mod muren


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Efter et banalt juveltyveri sætter de engelske myndigheder en agent ind i jagten på, hvad der viser sig at være en langt større organiseret kriminel virksomhed.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Per Månson

2008

Desmond Bagley har tidligere haft en trofast læserskare, der stort set har læst samtlige bibliotekseksemplarer itu, og både de og andre thriller-læsere vil glædes over genudgivelsen af forfatterskabet.

Bagley var et stort navn i 1960'erne og 1970'erne i den bedre ende af mandetrivier. Den gyldne køl fra 1962 handler om en lille håndfuld mænd, der vil prøve at skaffe Mussolinis skjulte skat ud af Italien, mens Med ryggen mod muren fra 1971 er historien om en lille specialenhed, der med utraditionelle medtoder skal optrevle en bande, der skaffer langstidsfanger ud af engelske fængsler. Begge bøger holder trods alderen stadig vand, er elementært spændende og godt håndværk.

Målgruppen er læsere af fx Colin Forbes og Alistair MacLean, men Bagley skriver bedre end sidstnævnte.

To udmærkede, velskrevne og spændende romaner fra den bedre ende af mellemklasse-thrillerne.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Poul Andersen

d. 18. dec. 2018

Det hele starter med et banalt juveltyveri, som hurtigt opklares, og gerningsmanden får sin straf. Det viser sig, at det hele er sat i scene, for på denne måde at prøve at afsløre enflugtliga, der er eksperter i at arrangere flugter fra engelske fængsler. Under opklaringen kommer den hemmelige agent under vejr med, at det drejer sig om noget større og vigtigere end nogletilfældige fangers flugt, idet det viser sig at organisationen finansieres af kinesiske og albanske kommunister. Til sidst lykkes det agenten i bogstavelig forstand at sprænge ligaen og sætte enstopper for dens virke. Desmond Bagley er blevet kendt som forfatter til mange gode spændingsromaner, og denne er fra starten af hans forfatterkarriere og hans bedste periode, han skriver spændendeog medrivende og evner at holde læseren fast til sidste side. Bagleys efterhånden store læserskare kan glæde sig over denne genudgivelse, og biblioteker, som ikke allerede har den, får dermedchancen.


B.T.

d. 9. dec. 1975

af

af

E. Chr. R. Bernhardsen

d. 9. dec. 1975


Politiken

d. 10. sep. 1976

af

af

'Page La Cour

d. 10. sep. 1976


Jyllands-posten

d. 10. dec. 1975

af

af

L.

d. 10. dec. 1975


Aarhuus stiftstidende

d. 30. nov. 1975

af

af

Henning Sørensen

d. 30. nov. 1975


Aalborg stiftstidende

d. 22. dec. 1975

af

af

Valdemar Hein

d. 22. dec. 1975