Værket henvender sig til et publikumsfelt af såvel fotokunstinteresserede som interesserede i N.F.S. Grundtvig både som tænker og salmedigter.
Billedkunstner og fotograf Suste Bonnén har ladet sin fascination af det smukke Vartov midt i København komme til udtryk i en fin og indlevet fotobog på sit vanlige høje niveau. Med til portrættet af Vartov hører også portrætter af de folk, der færdes der, og af de Grundtvig- og Kierkegaard-studier, der også har deres plads her. Portrætterne er både i ord og billeder. Grundtvig virkede som præst i Vartov i flere år, og Bonnén føler hans virke som Vartovs sjæl. Bonnéns kærlighed til den danske sangskat har tidligere resulteret i den fine samling Sustes sangbog, 2007, og her i Vartov-bogen koncentrerer hun sig om at gengive en række (32) af Grundtvigs sange og salmer, som kommenteres. Det smukke og levende hus ved Rådhuspladsen kunne næppe få en mere kærlig og engageret præsentation.
Bonnén har tidl. udsendt bl.a. Et helt liv, 2004, om Herlufsholm Kostskole og Portrætfortællinger fra Rigshospitalet, 2007, med samme anlæg og udtryk, og værket om Vartov kan anvendes som disse - dog med yderligere bud til et Grundtvig-interesseret publikum.
En meget fin og indfølende fotobog, hvor kunstnerens billeder og fortælling sammen med samtaler og Grundtvigs ord giver et indlevet portræt af det gamle smukke hus og dets levende aktiviteter som kulturcenter.