Bøger / faglitteratur / erindringer

Memoria : ¿me escuchas? : skizofrene erindringer om en films svære fødsel
hører du mig?


Beskrivelse


Om den komplicerede vej fra idé til færdig film, da Henning Carlsen sætter sig for at filmatisere "Erindring om mine bedrøvelige ludere" af Gabriel García Márquez.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 23. dec. 2015

Filminstruktøren Henning Carlsen fortæller om tilblivelsen af filmen Erindring om mine bedrøvelige ludere. For filminteresserede.

Henning Carlsen var dansk forfatter og filminstruktør. Han kendes især for filmatiseringen af Knut Hamsuns Sult. "Memoria" fortæller om den komplicerede vej fra idé til færdig film, da Carlsen sætter sig for, at filmatisere Erindring om mine bedrøvelige ludere af Gabriel García Márquez. Fra idéen opstår til filmen er færdig, går der seks år. Der er mange forhindringer der skal overvindes undervejs. Carlsens rejse går til Spanien, hvor han får rettigheder til manuskriptet, og til Mellemamerika for at optage filmen. I mellemtiden løber han dog ind i en sand forvirring af brudte aftaler, langstrakte tovtrækkerier og endda trusler. Teksten er dels beskrivende for processen, men også ganske personlig, og der fortælles fx om hvordan Carlsen påvirkes psykisk af filmens strabadser. Bogen har undertitlen "Skizofrene erindringer om en films svære fødsel", og her henvises der til de mellem-ord, man finder mellem hvert kapitel. Her fører Carlsen en dialog med sig selv. Formen nærmer sig interview, hvor Carlsen fører dels sin egen og dels en meget kritisk stemme.

En ganske personlig bog. "Memoria" giver et indblik ind i en kunstnerisk proces, men må vurderes ikke at have den bredeste appel.

I Ude på kanten fortæller Carlsen om processen at skrive "Memoria".


Berlingske tidende

d. 4. mar. 2016

af

af

Jacob Wendt Jensen

d. 4. mar. 2016


Jyllands-posten

d. 2. apr. 2016

af

af

Johs. H. Christensen

d. 2. apr. 2016