Den primære målgruppe er mænd i alderen fra 25-55, men den kan sagtens, og bør også, læses af alle andre der godt kan lide en velskrevet og hudløst ærlig skildring af svigt, knuste drømme og forsøget på at finde en mening med livet. Allerede nu en oplagt kandidat til årets bedste udgivelse.
Bogen er skiftevist fortalt af de to hovedpersoner i jeg-form: Jon, akademikeren, den søgende, den destruktive og Peter, håndværkeren, stoikeren, der hviler i sig selv lige indtil at det hele krakelerer for ham. Svendborgforfatteren Jesper Wung-Sung formår at skrælle lagene af sine hovedpersoner på en måde der gør, at man som læser på tæt hold følger deres nedbrud mens man får et godt i indblik i to forskellige "mandetyper"/sindelag. Det er en hård og klog roman, der får læseren til at tænke over både stort og småt, over glæde og smerte og samtidig byder den på glimrende miljøskildringer og bipersoner. Men, og læg også her mærke til at titlen, blander på fornemste vis det socialrealistiske med det drømmende, filosofiske, satiriske og poetiske, og det gør, sammen med de mange filosofiske spørgsmål der kastes behændigt op i luften af forfatteren, at det er en roman, man bør læse mere end én gang for at få det fulde udbytte. Et lokalt kendskab er ingenlunde nødvendigt, men det giver et ekstra lag.
Det vil være oplagt at læse Wung-Sungs novellesamling Mænd er fra Marstal eller en anden "manderoman" som Submarino.
Modig, velskrevet og fremragende roman der efterlod mig, der tilhører den primære målgruppe og selv stammer fra Sydfyn, både rystet, klogere og godt underholdt.