Bøger / faglitteratur

Mennesket 3.0


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2017

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 27. feb. 2017

Populærvidenskabelig bog for begyndere om hvordan teknologi ændrer mennesket biologisk.

Dette bind i serien "Videnskabens nye verden" introducerer i 12 kapitler med lige så mange temaer ny forskning indenfor fx evolution, gener, kost, medicin, organtransplantation og biologiske reservedele som 3D-print og robotter. Hvert kapitel består af tekst, faktaboks, forklaring af fagudtryk og tidslinje. Bogen er gennemillustreret med farvefotoer. De 6 forfattere er skribenter på tidsskriftet Illustreret Videnskab.

Bogen er sat op i et læsevenligt trespaltet format og er overvejende positiv overfor de nye teknologiske muligheder. De mange illustrationer gør sammen med billeder og opsætning bogen let tilgængelig for læsere uden forhåndskundskaber. Med en overvejende positive holdning til det nye introducerer den en række omtålelige dilemmaer som udviklingen stiller os overfor. Stil og niveau er som man kender det fra tidsskriftet Illustreret Videnskab, altså meget korte introduktioner.

For ca. 20 år siden var der en debat om de etiske sider af mange af temaerne, men siden har der været ret stille rent bogmæssigt. Emnet bliver mest berørt i tidsskrifter.