Bøger / faglitteratur

Mercedes-Benz i Danmark : mennesker, biler og markedsføring


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2011

af

af

Henrik H Pedersen

d. 12. jan. 2011

Til bilentusiaster generelt og læsere med særlig interesse for bilhistorie og Mercedes-Benz i Danmark.

Forfatter er Erich Karsholt (f.1951), cand.merc. og rådgiver for Mercedes-Benz omkring marketing gennem mange år. Jørgen Dankelev har stået for bogens store grafiske layout. Strandbergs Forlag har her udgivet en indbydende og flot bog om Mercedes-Benz i Danmark. Bogens udgivelse skyldes både Mercedes-Benz Danmarks 20 års jubilæum og at Mercedez-Benz i 2011 bliver 125 år. Bogen har særlig fokus på Mercedes-Benz' udvikling i Danmark fra de første biler blev importeret i 1890'erne og frem til i dag. Vi kommer fint rundt om hele historien, de store mærker fra personbiler, lastbiler, transportere, redningskøretøjer og til specialkøretøjer af enhver art. Desuden er der mange eksempler på markedsføring op gennem det tyvende århundrede. Bogen er krydret med et væld af sjældne fotos og bagerst findes et større register over bl.a. importører, salgstal og modeller.

Fremhæves kan også Historien om Mercedes-Benz fra 2006 med et lignende stort og flot layout, men nærværende bog har en særlig fokus på det danske marked.

Bogen har et suverænt indbydende layout og er endda i absolut topklasse sammenlignet med andre danske bilbøger. Foruden den store grundige fortælling om Mercedes-Benz indeholder bogen også mange fine historier om ejerne bag nogle af bilerne.


Weekendavisen

d. 7. jan. 2011

af

af

Joakim Jakobsen

d. 7. jan. 2011


Flyvehistorisk tidsskrift

2010, nr. 4

af

af

Carsten Jørgensen

2010, nr. 4


Markedsføring

2010, nr. 14

af

af

Christian W. Larsen

2010, nr. 14