Bøger / faglitteratur

Mesterledelse - når du leder i et håndværksmiljø


Beskrivelse


Teori og cases for ledere i håndværkermiljøet med udgangspunkt i lederens daglige udfordringer, samt fokus på medarbejdere og ledelse i en fælles indsats for til stadighed at udvikle forretningen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. apr. 2014

Målgruppen er klar blandt alle der udfylder en lederrolle i et håndværkermiljø. Det kan være som mester, sjakbajs, indehaver, formand, teamleder og projektleder. Opgavebrug fra og med handelsskoleniveau.

Her er noget så sjældent som en bog om ledelse med udgangspunkt i et håndværkermiljø. Forfatteren er uddannet miljøingeniør, og arbejder som konsulent, underviser og coach. Hun har også skrevet Lederskab på distancen. I sin nye bog, der selvfølgelig i denne sammenhæng, er en god blanding af teori og cases fra det praktiske håndværkermiljø, tager hun et solidt og naturligt udgangspunkt i lederens daglige udfordringer. Bogens kapitler virker pædagogisk velfungerende med et indledende overblik over indhold i de enkelte kapitler, en forklaring på hvorfor emnerne er relevante, teori og praksis, opgaveløsning, og et nyttigt resume af de vigtigste pointer. Bogen præsenterer bl.a. også det såkaldte 5R-hjul for ledelse af medarbejdere, dvs. "Rammer, Retning, Roller, Regler og Relationer" og hvert vigtige "R" har et kapitel. Til sidst 2 kapitler med fokus på medarbejdere og ledelse i en fælles indsats for til stadighed at udvikle forretningen. Et positivt udsagn lyder fx: "Ved at skabe et miljø, hvor hjælp er OK, skaber du tillid og en kommunikationsform, som også giver medarbejdere mod på at bede om hjælp.".

Mange bøger om ledelse, men ikke andre alene med fokus på ledelse i et håndværkermiljø.

Interessant og fornyende bog om ledelse. Et mindre antal lånere på de fleste biblioteker.


Jyllands-posten

d. 22. juni 2014

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 22. juni 2014


Berlingske tidende

d. 6. juli 2014

af

af

Henrik Ørholst

d. 6. juli 2014


Arbejdsmiljø

Årg. 30 nr. 9 (2014)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 30 nr. 9 (2014)