Charlotte og Hans er tyske kommunister, som bliver interneret under Stalins udrensninger i Moskva i 1930'erne. Hvad skal de tro og mene, og hvad skal de gøre for at overleve? Flot roman for læsere med interesse for Sovjetunionens historie.
Forfatteren Eugen Ruge, født 1954 i Rusland og opvokset i DDR, falder over virkelige dokumenter om sin bedstemor Charlotte Germaines ophold i Sovjetunionen som kommunist og ansat i Komintern. Dokumenterne bruger han i denne roman, hvor Charlotte og hendes mand Hans er interneret på moskvahotellet Metropol i 1936-1937, mens de afventer deres skæbne. Har de kendt de forkerte mennesker, og vil Stalins udrensninger finde dem skyldige som folkefjender? Straffen er i så fald døden. Deres over 400 ufrivillige dage på hotellet er helt igennem absurde og skrækindjagende, og ingen kan gennemskue stalinregimets beslutningsgang eller finde mening i de vilkårlige hændelser. Eugen Ruge er kendt for sin debutroman I tider med aftagende lys : slægtsroman.
Velskrevet og komprimeret roman, som vil give selv trænede og opmærksomme læsere udfordringer med at finde ud af, hvad der egentlig foregår på moskvahotellet Metropol eller i kommunistpartiet. En rystende og grotesk roman, som ikke er så umiddelbart tilgængelig som Eugen Ruges debut.
Læses sammen med romaner af fx Peter Handke eller Franz Kafka.