Bøger / faglitteratur til børn

Mexico klipperier


Beskrivelse


Skabelonbog for børn og voksne, som indeholder forslag til f.eks. uhyggelige skeletter og kranier, som ses overalt i Mexico.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 1997

af

af

Poul-Erik Friis-Larsen (skole)

d. 11. nov. 1997

Forfatteren til flere bøger om klipperier fx: Klip med fantasi 93, Klippede kort 94, Juleklipperier 95, og Forårsklipperier 96, har denne gang ladet sig inspirere af det festlige og festglade Mexico. Og festlige er disse klippede emner - selv de mange dødningehoveder, skeletter og dramatiske gudebilleder og fabeldyr, som jo er en del af mexikansk fest- og hverdag. Desuden findes en del masker, dyreklip, blomster, en typisk mexikansk familie, lanterner og lamper med spændende udsmykning, indianske motiver med meget mere. Som sædvanlig er udstyret flot med fine skabeloner i naturlig størrelse, farvefotos med de færdige modeller afbildet i grupper og en fin let forståelig tekst-vejledning, som dog ikke er nødvendig for ikke-læsere. Hjælpetegningerne og selve skabelonerne er instruktive i sig selv. Spændende ideér til udsmykning hjemme, eller, naturligvis, til kreative indslag i et emnearbejde for indskolingen og mellemtrinnet.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 1997

af

af

Tove Delica

d. 11. nov. 1997

Mexico er in, og bogens mål er at give inspiration til dekoration i hjemmet og motiver til at holde mexicansk fest. Forfatteren har hvert år siden 1990 udgivet en klippebog og er nu nået gennem de danske højtider og årstider. En kontakt med en mexicansk kunstner og et besøg i landet er baggrunden for denne bogs noget eksotiske motivvalg. Der er alskens symboler fra den mexicanske kultur: en dødningelampe, djævlemasker, skeletlanterner, smukke indianske motiver, rent dekorative ornamenter og dagligdags figurer. Bogens layout og opbygning er præcis som forfatterens 7 andre bøger: omhyggelig, instruktiv, indbydende med gode illustrationer. Modellerne er af varierende sværhedsgrad, men de fleste kan klippes eller skæres af folk over 10 år. Jeg synes dog, at mange af modellerne virker søgte og mere specielle end egentlig anvendelige.