Bøger / faglitteratur / kogebøger

Meyers mad til små og store


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En kogebog og en aktivitetsbog for alle dem, der spiller en rolle i små børns måltider, og som ønsker at udfordre børnene madmæssigt og komme kræsenhed til livs, samtidig med at børnene får en øget bevidsthed om kvalitet og råvarer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2014

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 3. juni 2014

Bogen Meyers mad til små og store er for børnefamilier, der lægger vægt på god, sund og varieret i kost til de små og som vil uvaner og kræsenhed til livs. Flot forside og forfatternavnet sælger bogen af sig selv.

Bogen er overskuelig og meget appetitlig i layoutet. Fint forord i flere farvenuancer og godt register. Bogen indeholder udover en række opskrifter også en oversigt over de 4 grundsmage: salt, sødt, surt og bittert og hvilke fødevarer, der hører under hver smag. En oversigt over årets gang i forhold til råvarerne. Derefter følger et kapitel om kræsenhed og hvad man kan gøre ved det. Mange henvisninger til videre læsning om problemet. Med forslag til aktiviteter, fx at etablere en køkkenhave, lave mad over bål, at lege med maden og bruge sin fantasi. Der er mange anderledes retter i denne kogebog, fx rødbedekage og kødsovs af kalvehjerte med selleri-kålrabimos. Bogen er en revideret udgave af Madmod for børn og voksne, 2012. Den var med spiralryg og en helt anden forside. En del af fotografierne er nye, men der er også mange gengangere, og opskrifterne er de samme.

Der er Kræs : førstehjælp til familier med kræsne børn, 2011, samt Madmod for børn og voksne, 2011.

Inspirerende kogebog, med opskrifter med de mere "problematiske" ingredienser, sat sammen på delikate og indbydende måder. Har man 1. udgaven, kan man skele til hvor godt den har været lånt ud og trænger man alligevel til et nyt ex, kan man skifte den ud med den nye version.