Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Midt i en klunketid


Beskrivelse


Humoristiske skitser fra en københavnsk families liv fra slutningen af 1800-tallet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lene Kristiansen

2007

Benjamin Jacobsens klassiker fra 1955 er stadig sproglig frisk og veloplagt. De små historier fra professorhjemmet i 1890'ernes København er morsomme med fine pointer, og både velegnet til oplæsning for børn i alle aldre og til genlæsning for de, der har været der før. Nye læsere med lyst til par timers hyggelig underholdning i kategorien vil heller ikke fortryde bekendtskabet.

Midt i en klunketid var den første af i alt 4 bøger om den elskelige professorfamilie og blev en stor succes. Ikke mindst pga. det fine samspil mellem Des Asmussens uforlignelige tegninger og hovedpersonen Benjamins herlige iagttagelser af familien fra en klart skuende børnehøjde. Bogen beskriver en tid, hvor der var plads til originaler, og det børnerige og velstillede hjem i Kronprinsessegade havde både et par stykker inden for egne rækker og i omgangskredsen. De små afsluttede historier giver et tidsbillede, som ikke beskæftiger sig ret meget med skyggesiderne, men til gengæld står det bedre borgerskabs København lyslevende.

Desværre er denne udgave, som den der kom i 2003, en paperbackudgave, hvor papirkvaliteten hverken tillader et ordentligt tryk eller gengivelse af Des Asmussens tegninger. Tam forside med et dårligt beskåret foto.

Benjamin Jacobsens bog om 1890'ernes København står stadig frisk, festlig og fornøjelig. For børn og gamle med hang til humoristisk hygge Men værn om de ældre udgaver - hvis de stadig kan hænge sammen!.


litteratursiden.dk

d. 2. juni 2004

af

af

Lone Pedersen

d. 2. juni 2004

En samling småhistorier om familien Jacobsen og deres alt andet end kedelige liv. Anbefalet af bibliotekar Lone Hansen, Fredericia BibliotekLån bogen på Alle i familien er lige gode om spasen, bedste...


Information

d. 3. jan. 1973

af

af

Lisbeth Hertel

d. 3. jan. 1973


Politiken

d. 7. juni 2003

af

af

Helle Hellmann

d. 7. juni 2003