Bøger / faglitteratur til børn

Militære kampmaskiner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2011

af

af

Lars Larsen

d. 13. dec. 2011

Bøgernes primære målgruppe er 12-15-årige med interesse for transportmidler og krigsmekanik. De flotte computerfremstillede billeder gør dog bogen egnet som bladrebog for en bredere kreds.

De to bøger om rekordmaskiner og militære kampmaskiner består af flotte, eksploderede tegninger, dvs. tegninger, hvor dele af skrog, kabiner, bevæbning og motorer osv. er trukket lidt fra hinanden så man bedre kan se indretning og detaljer. Ti store og små transportmidler eller militære kampmaskiner bliver gennemanalyseret ned i ret mange detaljer. Det vrimler med typenumre og fagudtryk, hvoraf mange, men ikke alle forklares i ordlisten. Hver bog bliver indledt af 3 opslag med forklaring til bogens opbygning og baggrundsoplysninger om maskinernes historiske udvikling. Herefter er de enkelte transportmidler eller kampmaskiner tildelt en dobbeltside. Bortset fra en kort indledning er al tekst knyttet til billederne.

Der er en del bøger om transportmidler, og denne supplerer fint de øvrige. Derimod er der ikke så meget om militærkøretøjer til målgruppen. Militære kampmaskiner er et udfordrende tilbud til dem der har læst Kampvogne og Artilleri, begge 2008.

Bøgerne har flotte illustrationer og en detaljeret billedtekst. De supplerer fint bestanden af bøger om transportmidler og militære køretøjer.