Spil / computerspil

Millies matematiske hus


Beskrivelse


Leg og lær. Kik ind i Millies matematiske hus, hvor du med hendes små hjælpere kan lære tallene på et kasseapparat, kikke på størrelser, mønstre og mængder, som bruges i 7 aktiviteter, hvor du bl.a. kan fodre hesten og frøen med kager og bygge huse af forskellige figurer.

Emneord


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2014

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 19. juni 2014

Cd-rom. Dansksproget elementær betjeningsnem leg & lær for 3-6 årige. PEGI 3.

Edutainment programmer fra Kid Smart projektet, der indgår i et samarbejde mellem børnebibliotekerne og kulturstyrelsen mhp. at understøtte it-læring for 3-6 årige, hvor IBM har fået mulighed for at lufte sit logo på bibliotekerne ved at donere i alt 100 ældre computere, indbygget i smarte børneappellerende møbler. Produktet tilbyder 3 programmer fra Kid Smart: Millies matematiske hus, Trudys tidshus og Volmers videnskabshus. Alle struktureret efter aktivitetscenterprincippet med en startside som indgang til 5-7 aktiviteter i form af intuitivt præsenterede småspil, der fx inden for matematikken går ud på at skelne størrelser og former, lære tal og enkle regnestykker. I videnskabshuset skal man fx sortere planter og dyr, konstruere legetøj og maskiner eller få forståelse for vejret. I tidshuset kan man lære klokken, kikke på geografi og tidsopfattelse, alt imens man træner mus og fingerfærdighed. Alt præsenteres i en stærkt forenklet malebogsgrafik med glade dyr og primitiv animation, kværnende ledsagemusik og enerverende kommentarstemmer. Programmerne stammer fra 1992-96 og fremstår belastet af tidens tand og en noget problematisk installation og afvikling på pc'en.

I konceptet indgår også helt up to date og langt bedre spil som fx Pixeline- og Silke-spillene.

3 primitive leg & lær cd-rom'er af ældre oprindelse i malebogspræget udstyr, som hovedsageligt skønnes af interesse for Kid Smart bibliotekerne, hvor produktet kan anskaffes efter skøn if. efterspørgsel og popularitet af spillenes præsensbenyttelse.