Bøger / skønlitteratur til børn

Milly og Mollys mandag


Beskrivelse


Billedbog. Milly og Molly begynder i skolen, og tænker hele tiden på, hvad deres katte Mellissa og Boris får tiden til at gå med.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2008

af

af

Inger Søndergaard

d. 15. okt. 2008

2 små billedbøger, som er starten på en længere serie med forskellige temaer og værdier, men med et fælles budskab/indgangsreplik: "Vi ser nok forskellige ud, men vi føler det samme". Det forventes at serien vil omfatte i alt 48 bøger. Bøgerne handler om to piger i skolealderen, og er især for børn i indskolingsalderen. De kan bruges både til oplæsning for børn fra 4-8 år og til den første læsning.

Bøgerne stammer fra New Zealand, og vi kender hverken forfatter eller illustrator fra tidligere udgivelser. Begge bøger handler om to små piger af hver sin etniske oprindelse. Milly, Molly og Lille-Jens handler om sundhed og beslutsomhed. Jens er for tyk og mangler selvværd. Pigerne bakker ham op i at træne og dyrke motion og til at spise sund mad, så hans selvværd stiger. I Milly og Mollys mandag begynder de to piger i skole, men hjemme har de efterladt hver en kat, som i mellemtiden får killinger sammen. Bøgerne er skrevet i et enkelt kortfattet sprog, som rummer mange gentagelser. Tegningerne er enkle, farverige og søde - som passer godt til teksten. Begge bøger afrundes med en forældrevejledning med spørgsmål, der kan stilles til barnet.

Selv om bøgerne ser ens ud og begge er skrevet for at fremme accepten af forskellighed og lære børn sunde værdier skal der flere titler i serien til at budskabet om accepten af forskellighed bliver tydeligt. Der findes mange bedre billedbogstitler om at være anderledes, hvorimod der ikke udover Rumlerim for rollinger, 1997 ikke er mange billedbøger om sund kost og motion.

To meget ens men alligevel forskellige billedbøger i samme serie. Bogen om Lille-Jens udfylder et hul, da der for målgruppen ikke findes tilsvarende billedbogstitler om sund kost og motion.


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 19 (2008)

af

af

Pernille Arvedsen

Årg. 154, nr. 19 (2008)