Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Min barndom i 60'erne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En række kendte mennesker, født i årene 1950-1960, fortæller om opvæksten i 60'erne. Et årti præget af velfærd, månelandinger, materiel fremgang, oprør og kvindebevægelse.

Indhold

  • Den pæneste dreng i verden / Hanne Richardt Beck

  • Mogens Blom : På vej / Hanne Richardt Beck

  • Da vidt forskellige verdener mødtes / Knud Foldschack

  • Udkantsbarn / Elisabeth Gjerluff Nielsen

  • Den barndom / Maria Helleberg

  • Prinsesse i dragevogn / Pia Fris Laneth

  • Der findes ingen ord , der helt slår til / Lars Lilholt

  • På indkøb med mor / Camilla Plum

  • Isabella Smith Lykke og tab / Camilla Plum

  • Fra mit værelse kan jeg se fra et andet land / Jes Stein Pedersen

Se alle (12)

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2016

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 30. sep. 2016

12 fremtrædende danskere fortæller om deres barndom i 1960'erne. For læsere af erindringer.

Bogen indeholder 12 fortællinger om at vokse op i 1960'erne, fortalt af fremtrædende danskere født mellem 1950-1960. Fælles for de 12 historier er fortællingerne om den første mand på månen, The Beatles og fjernsynets indtog i de danske stuer. Flere af personerne fortæller også om, hvordan opgøret med det traditionelle samfund herskede i folkeskolen, hvor nogle lærere nu var dus med eleverne, mens andre stadig var des og slog uvorne elever. Historierne bevæger sig fra københavnsk overklasse til jysk indremission.

De 12 fortællinger giver et fint indblik i, hvordan det var at vokse op i Danmark i 1960'erne, og hvor stor forskel der var på land og by. Der er en overvægt af fortællinger om opvæksten i København og omegn, hvilket den store forskel på land og by taget i betragtning er ærgerligt. Det kan let vise et forvrænget billede af årtiet. Alle 12 fortællinger er skrevet i et indlevende sprog, som gør dem til en fornøjelse at læse.

Af andre bøger om barndom i 1960'erne findes Tilbage til 60'erneMin barndom i 40'erneMin barndom i 50'erne. Efter samme opskrift, med fremtrædende danskeres barndomserindringer, findes Min barndom i 40'erne og Min barndom i 50'erneAf andre bøger om barndom i 1960'erne findes Tilbage til 60'erne. Efter samme opskrift, med fremtrædende danskeres barndomserindringer, findes og Min barndom i 50'erneAf andre bøger om barndom i 1960'erne findes Tilbage til 60'erne. Efter samme opskrift, med fremtrædende danskeres barndomserindringer, findes Min barndom i 40'erne og .