Tankevækkende og personlig fortælling, hvor Peter Nejsum undersøger sin tyske morfars pludselige selvmord i 1987. Det bliver en rejse tilbage til tiden i Nazityskland, og efterhånden som hans liv optrevles, stiller det morfaren i et helt nyt lys. For læsere af velskrevne slægtshistorier.
Det kom som et chok, da Peter Nejsums tyskfødte morfar, Heinz, begik selvmord i 1987. Mange år senere i 2020 fik Peter overdraget en kasse med gamle breve, skrevet af Heinz til Peters danske mormor Inger. Peter og hans kone Ulla tager kassen med til Heinz' barndomsby Leipzig, og sammen begynder de to at optrevle Heinz' fortid. De finder bl.a. ud af, at Heinz var redaktør på en nazistisk avis og allerede meldte sig ind i partiet i 1932. Det bliver en rejse tilbage til fortiden, fyldt med kærlighed, krig og fortrængninger, der tvinger Peter til at ændre sit syn på morfaren. Peter Nejsum og Ulla Bidstrup er teologer og udgav i 2021 podcasten "Min morfars breve fra krigen" om samme emne.
Spændende og rørende historie om krig, kærlighed og fatale valg. Den kan beskrives som en blanding af dokumentar- og slægtshistorie kombineret med mange fine refleksioner om fortiden og de valg vi træffer. Sprogligt er den en fornøjelse at læse.
Kan minde lidt om SørgekåbenHeimatFra Vestkysten til Østfronten, hvor forfatteren undersøger sin fars selvmord ved at gå tilbage i tiden. Heimat og Fra Vestkysten til Østfronten er andre bøger om at afdække og forlige sig med fortidenKan minde lidt om Sørgekåben, hvor forfatteren undersøger sin fars selvmord ved at gå tilbage i tiden. og Fra Vestkysten til Østfronten er andre bøger om at afdække og forlige sig med fortidenKan minde lidt om Sørgekåben, hvor forfatteren undersøger sin fars selvmord ved at gå tilbage i tiden. Heimat og er andre bøger om at afdække og forlige sig med fortiden.