Filmatisering fra 1989. Filmen bygger på Christy Browns selvbiografi af samme navn og fortæller den både gribende, humoristiske og livsbekræftende historie om livet som spastisk lammet. Selv om filmens tema måske vil afskrække nogen, så er der tale om en film, der i kraft af et almenmenneskeligt og medrivende plot samt en overbevisende persontegning vil have meget bred appel.
Christy Brown blev født i Dublin i 1932 i en børnerig arbejderfamilie. Filmen beskriver i flash backs hans liv som spastisk lammet. Fra han som lille bliver fuldt ud accepteret og støttet af især sin mor, men også af sine søskende og børnene i kvarteret. Hans store held er, at han er godt begavet, kreativ og har et kunstnerisk talent. Ud over kampen for at skabe sig et liv med et alvorligt handicap, så handler filmen også om kunst, familiebånd, solidaritet og ikke mindst kærlighed. For Christy forelsker sig jo som alle andre, men følelserne bliver sjældent gengældt.
Daniel Day-Lewis modtog en Oscar for sin rolle som Christy, og instruktøren Jim Sheridan fortsatte samarbejdet med Day-Lewis i nogle af sine følgende film In the name of the father og The boxer. Af andre kvalitetsfilm om livet som alvorligt handicappet kan næves Elefantmanden, Mit indre hav og Dykkerklokken og sommerfuglen.
En rigtig fin og underholdende film i den gedigne socialrealistiske tradition, som man kender så godt fra andre engelske og irske film. Der er næppe mange, der ikke vil kunne lide denne film.