Bøger / faglitteratur til børn

Mine elskede marsvin : kæledyr til hygge og hobby


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 25. sep. 2018

Grundig fagbog om marsvin med mange gode råd om valg af det rigtige marsvin, det bedste bur, sundt foder og daglig pleje. For børn fra 11 år og interesserede voksne.

Det indledende afsnit hedder "Små dyr med stor charme" og fortæller marsvinets historie, fakta med fysisk gennemgang, personlighed og sprog med ordbog. Dernæst "Kom godt fra start" med anvisninger til hvordan du forbereder dig, inden marsvinet flytter ind. Så kommer nogle praktiske afsnit med forskellige bure og indretningen af dem, den sunde - og den usunde menu samt daglig pasning med pligter som rengøring, klipning af kløer og pelspleje. Der er informationer om formering, drægtighed, salg af unger samt udstilling og gennemgang af racer. Til sidst "Sundhed og sygdom" med de mest almindelige sygdomme. Bogen afsluttes med alfabetisk index. Forfatteren er dyrlæge og kender til marsvin gennem avl og udstilling. Tina Kortenbach er redaktør og fotograf og har lavet Jeg [elsker] min kanin med samme opbygningJeg elsker min kanin.

Virkelig grundig bog, som berører mange forskellige emner. Flotte fotos af de charmerende marsvin hjælper de mange informationer på vej og gør bogen egnet til børn. Forfatter og fotograf har sammen lavet en praktisk og anvendelig guide til fans af marsvin i alle aldre.

Læs mere om marsvin i Pas godt på dit marsvinMarsvin og Marsvin af Pat JacobsLæs mere om marsvin i Pas godt på dit marsvin og af Pat Jacobs.


Dyrlægen

Årg. [11], nr. 4 (2018)

af

Årg. [11], nr. 4 (2018)