Bøger / skønlitteratur / roman

Miss Wyoming


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Susan Colgate - Miss Wyoming - og John Johnson kender ikke hinanden, men lever begge et liv i rimelig luksus, overfladisk og ligegyldigt. En dag får de begge chancen for at lægge det hele bag sig og begynde forfra.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2001

af

af

Karsten Just

d. 3. maj 2001

Efter et par mindre overbevisende romaner, er Coupland tilbage i storform, med denne fortælling om Susan Colgate og John Johnson. De er begge to berømte, som skuespiller og instruktør, og har begge to forsøgt at undslippe berømmelsen, Johnson ved at frasige sig al jordisk gods og drage ud på vejene, Susan Colgate ved at skjule sin identitet efter at have overlevet et flystyrt. Ingen af dem finder lykken ved deres fravalg, men da de tilfældigvis mødes på en restaurant i Los Angeles, slår det gnister, og de finder sammen i en symbiose, hvor de nærer hinanden og opfylder hinandens behov. Romanen er en skildring af deres fortid, inden de mødes i første kapitel, om Susans opvækst med en karrieregal mor, der pacer Susan frem, og om Johnsons tomme tilværelse som wonder kid, fyldt med speed, sprut og kvinder, og om den erkendelse de begge kommer frem til; at tilværelsen er tom og hul, at man må bryde ud og finde sig selv, og selv om resultatet ikke er det helt ideelle er det langt bedre end blot at leve videre i overhalingsbanen. Coupland skildrer disse to og deres store omgangskreds med satirisk indsigt, ironi og humor, og en indsigt i tidsånden, som gør romanen til en frydefuld oplevelse, en afdækning af det tomme, indholdsløse liv i underholdningsbranchen.


litteratursiden.dk

d. 4. sep. 2001

af

af

Susanne Gilling

d. 4. sep. 2001

Susan Colgate - Miss Wyoming - og John Johnson kender ikke hinanden, men lever begge et liv i rimelig luksus, overfladisk og ligegyldigt. En dag får de begge chancen for at lægge det hele bag sig og b...


Jyllands-posten

d. 10. maj 2001

af

af

Jon Helt Haarder

d. 10. maj 2001


Berlingske tidende

d. 10. maj 2001

af

af

Henrik List

d. 10. maj 2001


Kristeligt dagblad

d. 10. maj 2001

af

af

Kasper Lezuik Hansen

d. 10. maj 2001


Standart

Årg. 15, nr. 2 (2001)

af

af

Kristian Mørk

Årg. 15, nr. 2 (2001)