Bøger / faglitteratur / rejseførere

Mit Berlin


Beskrivelse


En personlig rejseguide med mange fakta om byen blandet med forfatterens egne skildringer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2019

af

af

Kent Skov

d. 29. okt. 2019

Grundig rejsefører til det stadig velbesøgte Berlin. For de særligt interesserede rejsende til byen med forslag til også mindre kendte attraktioner.

Berlin-begejstrede Linda Nielsen udgav i 2017 rejseguiden her som e-bog Mit BerlinHarzen. Nu er den også på tryk. Det er en faktamættet rejsebog om Berlin i fortællende stil ledsaget af fotos. LN indleder med sin egen fornemmelse af og tilgang til byen. Bogen indleder med Berlins omskiftelige historie og udvikling. Besættelsestiden og det delte Berlin beskrives særskilt, men hoveddelen består af omtaler af byens enkelte kvarterer i både den tidligere delte by og det moderne samlede Berlin. De mange museer, arkitektoniske og kulturelle seværdigheder fylder mest, men også væresteder, parker og søer omtales. Mange steder er forsynet med adresser og links til hjemmesider. LN har bl.a. også udgivet HarzenBerlin-begejstrede Linda Nielsen udgav i 2017 rejseguiden her som e-bog Mit Berlin. Nu er den også på tryk. Det er en faktamættet rejsebog om Berlin i fortællende stil ledsaget af fotos. LN indleder med sin egen fornemmelse af og tilgang til byen. Bogen indleder med Berlins omskiftelige historie og udvikling. Besættelsestiden og det delte Berlin beskrives særskilt, men hoveddelen består af omtaler af byens enkelte kvarterer i både den tidligere delte by og det moderne samlede Berlin. De mange museer, arkitektoniske og kulturelle seværdigheder fylder mest, men også væresteder, parker og søer omtales. Mange steder er forsynet med adresser og links til hjemmesider. LN har bl.a. også udgivet .

Guiden er traditionel i sin opbygning og forsøger at dække så meget som muligt af byens mere og mindre kendte attraktioner i LNs personlige stil. De relativt få fotos bibringer ikke voldsomt til den samlede fremstilling. Egner sig ikke til hurtige opslag, men medtager så mange omtaler, at den kan være nyttig for den ret rutinerede og tålmodige Berlinturist.

Der er talrige Berlin-guides. Den helt nye Vi elsker stadig Berlin beskriver en anden side af det moderne, hippe Berlin.