Bøger / faglitteratur / erindringer

Mit liv med Saddam


Beskrivelse


Parisoula Lampsos (f. 1952), eneste datter i en velhavende græsk familie i Bagdad, mødte i 1968 Saddam Hussein, der allerede var en stor mand i det magtfulde Baath-parti. Et kompliceret og passioneret forhold begyndte, og den unge pige kom til at leve et dramatisk liv i skyggen af diktatoren som hans elskerinde.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 24. aug. 2010

Bogen vil tiltale (kvindelige) læsere af kulørte livshistorier.

Parisoula Lampsos, angiveligt Saddams yndlingselskerinde gennem mere end 30 år, har fortalt sin farverige livshistorie til en svensk journalist. Det er en dramatisk historie om en forkælet, naiv, purung pige fra en velhavende græsk familie, der forelsker sig i den noget ældre Saddam og lader sig forføre af ham. Ganske velfortalt, men noget langtrukken, uden dybe refleksioner og med en del gentagelser. Parisoulas forsøg på at forklare mennesket Saddam åbner ikke for en dybere forståelse af hans velkendte, grusomme natur, endsige hans påståede positive sider. Beskrivelsen af hendes glamourøse liv i ufattelig østerlandsk pragt, hendes gentagne erotiske betagelse af Saddam og hendes evne til at aflæse ham og skiftevis optræde i rollen som elskerinde, veninde og mor er ikke langt fra ugebladenes verden. Små indskudte faktaafsnit giver et rudimentært indtryk af den historiske og politiske baggrund.

Bogen kan sammenlignes med de mere eksotiske historier fra Virkelighedens verden.

En kulørt livshistorie om Saddams mangeårige elskerindes luksuriøse og dramatiske liv i passionens vold, men også med angsten lurende i baggrunden.


Jyllands-posten

d. 28. dec. 2010

af

af

Lone Nørgaard

d. 28. dec. 2010


Kristeligt dagblad

d. 7. sep. 2010

af

af

Maria Sjøqvist

d. 7. sep. 2010