Bøger / faglitteratur

Mit liv som enestående : 16 samtaler om det modne singleliv - i medgang og modgang


Beskrivelse


af Camilla Lindemann.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2019

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 29. jan. 2019

Voksne mænd og kvinde fortæller om livet som single. Både om glæden ved selv at kunne bestemme, men også om savnet efter en (mistet) anden. Bogen er for alle der er interesseret i, hvordan livet leves alene.

Camilla Lindemann har interviewet en række voksne singler om det at leve alene. Det er blevet til 16 samtaler med både mænd og kvinder om det at bestemme alt selv, om det at tage alene til fest og om økonomi, sex og ferier. Bogen beskriver både de små og store praktiske problemer, men også tankerne om alvorlig sygdom og alderdom når man lever alene.

Bogen er interessant fordi det er voksne mennesker 40+ der fortæller om singlelivets glæder og sorger. Det er meget forskelligt hvor åbne de forskellige interviewpersoner er om deres liv og det er også meget forskellige liv vi hører om, så bogen rammer bredt. Nogen nyder friheden mens andre savner en at dele tilværelsen med. Der bliver flere og flere singler i Danmark og bogen peger på flere grunde til, hvorfor det forholder sig sådan.

Der er skrevet mange bøger om at være single, men de fleste handler om livet i 20'erne. Dog er bogen Singleliv i lyst og nød om mennesker i 30'erne.